Candidatul pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, a anunțat cea de-a patra promisiune pe care o va realiza, când va deveni șef al statului. Mai exact, el susține că pledează pentru familii sănătoase, asigurate cu venituri obținute în Moldova.
„Imediat ce voi deveni președinte, voi dispune elaborarea unui program de dezvoltare economică și socială a Republicii Moldova. Principala preocupare a mea și a echipei mele este să construim o Moldovă puternică, unde familiile își vor putea câștiga existența aici, în țară, într-un mediu economic stabil. Pentru susținerea afacerilor locale, voi promova inițiative legislative care să faciliteze dezvoltarea afacerilor inovatoare și a întreprinderilor de familie, stabilind o taxă de impozit pe venit de doar 1% pentru toate tipurile de activități economice desfășurate de persoanele fizice”, a menționat Tudor Ulianovschi, pe canalul său de Telegram.
Potrivit lui Ulianovschi, pentru a stimula angajările, companiile care creează locuri de muncă în sectoare strategice vor beneficia de scutiri de taxe.
„Voi susține aplicarea efectivă a principiului „one in, one out”, care va reduce povara birocratică asupra mediului de afaceri. Consiliul economic, care va fi constituit la nivel prezidențial, va include reprezentanți ai marilor companii, ai Asociațiilor Patronale și oameni de afaceri din diaspora”, a adăugat candidatul la prezidențiale.
În procesul de achiziții publice, prioritate vor avea companiilor naționale, pentru a susține astfel producția internă.
„Împrumuturile externe vor fi alocate doar în sectoare de producție, contribuind direct la dezvoltarea economiei, și nu pentru consum. Am creat un plan de reindustrializare a Moldovei, axat pe deschiderea de fabrici și uzine în domenii strategice. Totodată, voi solicita monitorizarea activității ambasadelor, pentru a evalua în ce măsură aceste misiuni contribuie la atragerea investițiilor în țară”, a mai menționat Tudor Ulianovschi.
Diplomatul și fostul ministru de Externe dă asigurări că va contribui și la identificarea soluțiilor alternative pentru gaze naturale și energie electrică, pentru a menține sub control prețurile și inflația, protejând astfel nivelul de trai al cetățenilor.